Deja un comentario

16:30 h Joves reporters: obrint camins

Álvaro Corcuera: “gracias a Picachu me fui a Japón”

Berta Martínez 

El periodisme d’avui ja no és el que era abans.  És més difícil aconseguir fer un bon periodisme ja que els mitjans de comunicació busquen una noticia que els hi asseguri la audiència, en comptes de demanar un periodisme basat en el problemes que realment afecten a la societat actual. A més a més la crisi actual també està afectant a als mitjans de comunicació. La falta de pressupost afecta directament a la qualitat de les noticies, per tan els mitjans busquen reduir costos  que perjudiquen el nivell de la informació.

Com a convidats, han vingut tres joves reporters ex-alumnes de la Facultat de Comunicació Blanquerna.  Álvaro Corcuera, Gemma Parellada i Medir Plandolit. Tots tres coincideixen amb que el periodisme és una vocació i que s’ha de viure apassionadament.

Álvaro Corcuera és redactor d’El País Semanal. Ens ha explicat les dificultats que hi ha per fer un bon reportatge. Fa dos anys va publicar un reportatge sobre la pena de mort al Japó.  Abans de poder publicar-lo, li va presentar la idea al seu director però li van dir que no, ja que no era un article econòmicament factible ni acabava de convèncer al director. Per tant es va endinsar en un món totalment diferent, els videojocs. La seva finalitat era aconseguir el seu propòsit inicial que era el reportatge sobre Japó. D’aquesta manera li van poder pagar el viatge perquè pogués parlar amb el creador de Pokémon i va aprofitar aquells dies per realitzar-lo. Va presentar-lo al director i el seu reportatge va ser publicat i a més a més amb molt d’èxit. Això demostra que la falta de pressupost pot influir al finançament  d’un reportatge. Cal tenir molta passió perseverança  per al que realment vols aconseguir i sobretot tossuderia.

Gemma Parellada és l’actual corresponsal a l’Àfrica de Catalunya Ràdio. Viu a la República Democràtica del Congo des de fa sis anys. És la seva passió i el que pretén és apropar les històries de les que no som gaire conscients. A l’Àfrica des de fa molts anys s’hi viu una situació difícil degut als diferents interessos econòmics tan d’Europa com d’EUA. Ella vol donar-ho a conèixer però degut a la situació actual i a la gran falta de recursos és bastant difícil. Els mitjans no li donen suficient importància o fan veure que no la té, volen assegurar l’audiència amb altres notícies més properes i que altres mitjans també tracten. Ella opina que s’ha d’apostar per temes  nous que no es tracten i que afecten a gran part de la població africana.

Medir Plandolit, periodista de TV3 i excorresponsal  al Magreb. Sempre a tingut una gran passió pel periodisme i això és el que li ha fet arribar lluny. Ha explicat que per aconseguir allò que vols t’has de moure i lluitar i si cal ser pesat. Ell ha arribat a aconseguir estar a TV3 després de molta insistència. En ha dit que hem d’obrir el nostre camí amb esforç i perseverança perquè el món del periodisme no és fàcil.

Aquets joves reporters ens han ensenyat que em d’estimar la nostra vocació, insistir, ser tossuts, tenir perseverança i passi el que passi mai em de deixar de fer la feina millor que puguem perquè actualment els mitjans prefereixen difondre noticies que els hi assegurin un públic.

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: