Deja un comentario

18:30 h De la marginalitat a l’èxit: animació i videojoc

Juanjo Sáez: “No segueixis els teus ídols, segueix-te a tu mateix”

Anna Repiso

La imaginació i la creativitat són la clau per passar de l’ombra al primer pla. Sense idees originals és impossible fer un bon producte i en una era on el ciberespai permet a qualsevol penjar les seves obres a la xarxa, la competència per arribar a ser algú, en un món low cost, fa que el valor de les idees estigui per sobre de la tècnica. Tot i venir de carreres molt diferents, els nostres dos convidats són un gran exemple de com una bona idea pot portar algú a ser reconegut i premiat.

El creador d’Arròs covat, Juanjo Sáez, ens explica que la seva passió per dibuixar el va portar a endinsar-se en el món dels fanzines, fulls amb vinyetes fetes a mà, que en forma de fotocòpies distribuïa entre els seus amics, o amics dels seus amics. Un públic escàs, però crític que el va ajudar a poc a poc a anar millorant. Ell opina que no cal preocupar-se per l’especialitat que s’estudia, ja que tard o d’hora tots els camins porten a Roma. Ara bé, és un dels que es pot sentir afortunat, perquè la televisió ha trucat a la seva porta. El seu èxit ha sorprès a tothom, fins i tot a ell mateix. Tot i que èxit no vol dir rebre més diners pel seu treball, confessa que està feliç perquè una iniciativa que havia començat com una sèrie temporal segueix endavant i pot plasmar una petita part d’ell mateix en ella. De fet, encara no pot viure d’aquesta producció, però espera que li ofereixi altres oportunitats més ben retribuïdes.

 El  productor i fundador de Wakestudios, Carlos Guzmán, antic alumne de Blanquerna, s’ha sabut posicionar en el món dels videojocs, un món -segons ell- molt semblant a l’audiovisual. Guzmán ha començat explicant que no només fa falta creativitat per ser bo, sinó que també és necessària certa intel·ligència per aplicar-la en allò que fas. Tot i haver estudiat Comunicació Audiovisual, no es va conformar amb les portes que li obria aquest sector, i va estudiar un Màster en creació de videojocs. Guzmán creu que jugar a videojocs ha deixat de ser només un entreteniment per a nens i ha passat a convertir-se en un producte també per adults. Ara mateix està desenvolupant un videojoc d’estratègia pensat tant per a adults com per a joves. Segons Carlos Guzmán, la clau de l’èxit és no dir no a res, fer el que t’agrada i tenir la convicció necessària per seguir endavant amb la pròpia idea, tot i cobrar poc i no tenir gaire capital per desenvolupar-la.

Aquest dos convidats ens han demostrat com tothom pot fer de tot. Només cal creativitat, idees i proposar-s’ho. Hi ha vegades que no es té clar el futur, però si es té una idea potent res podrà tirar-la per terra. Així que cal tenir ànim i tirar endavant en un moment de crisi on la solució pels emprenedors és saber promocionar-se fent productes de low cost.

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: